Këtu janë 7 arsye bindëse pse dyqani juaj online kërkon një blog

Këtu janë 7 arsye bindëse pse dyqani juaj online kërkon një blog

Natyrisht, ju duhet ta dëgjoni atë nga një burim i besueshëm. Pavarësisht se prania juaj në rrjetet sociale është solide dhe e juaja Gypi i shitjeve po performon në mënyrë të mrekullueshme, një blog është ende i nevojshëm për dyqanin tuaj online.

Ne vlerësojmë që si pronar i një kompanie interneti, tashmë jeni të mbytur nga përgjegjësitë, ndaj ju kërkojmë falje nëse kjo duket si një barrë e panevojshme. Sepse ka të paktën shtatë mënyra në të cilat blogimi i qëndrueshëm me materiale me cilësi të lartë mund të nxisë kompaninë tuaj.

SEO-ja e dyqanit tuaj mund të rritet nga artikujt e rregullt të blogut.

Vitet e fundit ka pasur një rritje të numrit të kompanive që përdorin tregjet online. Shumë kompani tradicionale, si dyqane dhe qendra tregtare, si dhe shitës me shumicë dhe prodhues, kanë filluar të ofrojnë produktet e tyre në internet në një përpjekje për të tërhequr klientët që nuk janë në gjendje të vizitojnë objektet e tyre. Kjo nënkupton se ekziston një grup më i madh tregtarësh në internet nga të cilët mund të zgjidhni kur optimizoni për renditjen e motorëve të kërkimit. Kjo është arsyeja pse është koha për t'i dhënë SEO fuqi të plotë.

Tutorialet janë një mënyrë e shkëlqyer për të tërhequr klientë të rinj dhe të përsëritur në dyqanin tuaj.

Pavarësisht se çfarë produkti ofroni për shitje, gjithmonë do të ketë klientë që duan të dinë më shumë se si të përfitojnë sa më shumë prej tij. Kjo vlen për çdo kategori produkti që mund të mendoni, nga kujdesi për lëkurën te mallrat sportive te materialet e ndërtimit. Bëjini mësimet dhe udhëzuesit tuaj aq të dobishëm sa lexuesit do të duan t'i ruajnë dhe t'u kthehen përsëri dhe përsëri për të mësuar më shumë.

Për shembull, Lowe's ka një mori artikujsh se si të bëhet që ofrojnë udhëzues të thelluar me imazhe, video dhe madje edhe lidhje produkti. Ky është lloji i materialit që një person do të dëshironte të kishte në dorë për ta shqyrtuar më vonë kur të kryejë rinovimin e tij miqësor ndaj mjedisit të shtëpisë së tij.

Mallrat e shitura në dyqanin tuaj mund të përfitojnë nga një metodë si kjo, ka shumë të ngjarë.

Nëse keni një online dyqan, mund të përdorni blogun tuaj për të zgjeruar listën e pajtimtarëve tuaj të emailit.

Lista juaj e emailit shërben si shtylla kurrizore e përpjekjeve tuaja të marketingut, siç mund ta dini tashmë. Duke shtuar njerëz në listën tuaj të postës elektronike, mund të arrini shpejt një audiencë më të madhe me oferta speciale, zbritje dhe lajme rreth produkteve të reja, veçanërisht nëse keni përmbajtje interesante dhe të dobishme në blogun tuaj që lexuesit tuaj e shohin të dobishme. Ju mund të inkurajoni abonimet pa përdorur një kuti pop-up. Orly, një kompani bukurie, përdor një qasje më delikate duke përfshirë një lidhje për t'u regjistruar në listën e tyre të postës elektronike në fund të çdo postimi në blog, pikërisht mbi butonat e ndarjes së mediave sociale.

Shtimi i përmbajtjes në lidhje me stilin e jetës në blogun tuaj të tregtisë elektronike është një mënyrë e shkëlqyer për të marrë dhe mbajtur lexuesit.

Si një strategji marketingu e nivelit tjetër, krijimi i një blogu si qendra e komunitetit online të markës suaj është thelbësore. Ju mund të keni vënë re se REI, një kompani që shet artikuj për jashtë, nuk ka folur shumë për produktet e saj në artikujt e fundit.

Në vend të kësaj, ata fokusohen në ruajtjen dhe udhëtimin në natyrë, dy tema që janë të rëndësishme për audiencën e tyre të synuar.

Ju duhet të njihni personalitetet tuaja të konsumatorit brenda dhe jashtë nëse doni të shkruani një blog që lidh efektivisht biznesin tuaj me mënyrën e jetesës së audiencës tuaj të synuar. Gjithashtu, rekomandohet të filloni ngadalë; për shembull, mund të krijoni një kategori të veçantë stili jetese në blogun e dyqanit tuaj. Nëse është e suksesshme, mund të vazhdoni ta shtoni atë.

Një mënyrë e zgjuar për të rritur shitjet është të jepni këshilla për blerjet në blogun e dyqanit tuaj.

Çfarëdo që ju të shisni, blerësit tuaj kujdesen për të vënë në dorë artikujt më të mirë të mundshëm, pavarësisht nëse ata identifikohen me një mënyrë jetese specifike ose grup arsyesh. Për shkak të kësaj, artikujt se si të bëni dhe këshillat për blerjen janë gjithmonë disa nga postimet më të njohura në bloget e shitjes me pakicë dhe tregtisë në internet.

Chewy e demonstron këtë pikë me udhëzuesin e blerësve për dhuratat e qenve Hannukah, por ju mund të krijoni rekomandime specifike për ngjarje dhe pushime për pothuajse çdo gjë.

Ju e dini se çfarë thonë ata: "Mos shes xhelatinat gërvishtëse." Mos u shqetësoni; një artikull i blogut të udhëzuesit të blerësve është një mënyrë e shkëlqyeshme për të shfaqur ekspertizën tuaj në një temë që tashmë dini shumë për produktet që shisni.

Disa nga postimet e blogut tuaj të tregtisë elektronike mund të ndahen gjithashtu në mediat sociale për të sjellë më shumë njerëz në faqen tuaj.

Përfshirja e fotografive unike me cilësi të lartë në shënimet tuaja në blog mund të tërheqë më shumë lexues. Më shumë aksione të mediave sociale të përmbajtjes suaj dhe ekspozimi ndaj një audiencë më të gjerë do të thotë më shumë blerës potencialë dhe trafik në faqe për biznesin tuaj me pakicë.

Për të krijuar fotografi në blog që lexuesit do të dëshironin t'i shpërndanin, gjithçka që ju nevojitet është një smartphone dhe disa këshilla profesionale për shkrepjen e shkrepjeve të produktit.

Blogu i dyqanit tuaj online mund të shërbejë si një mjet për rekrutimin e stafit të ri.

Për të akomoduar më shumë klientë, mund t'ju duhet të sillni më shumë staf. Për t'i bërë të ditur konsumatorëve tuaj se jeni duke punësuar, postimi i vendeve të punës në blogun tuaj është një opsion; megjithatë, një strategji më bindëse do të ishte krijimi i një kategorie blogu që tregon kulturën e firmës suaj, punonjësit e saj dhe arsyet pse njerëzve u pëlqen të punojnë atje. Për të arritur këtë qëllim, PetSmart i ka kushtuar një blog të tërë përvojës së punonjësve brenda kompanisë, të kompletuar me fokusin e stafit dhe informacione mbi ngjarjet bamirëse që dyqanet PetSmart mbajnë dhe financojnë.

Ju duhet të keni një blog për dyqanin tuaj online, sepse blogimi mund të rrisë dukshmërinë e dyqanit tuaj online në rezultatet e motorit të kërkimit, numrin e njerëzve që vizitojnë faqen tuaj, numrin e njerëzve që abonohen në listën tuaj të emailit, numrin e produkteve që shitni, numri i njerëzve që ju ndjekin në mediat sociale dhe numri i njerëzve që aplikojnë për punë në kompaninë tuaj.

A është koha për të hapur blogun e dyqanit tuaj online? Shikoni opsionet e pritjes së WordPress të HostRooster me menaxhimin.

HostRooster është një kompani udhëheqëse e zgjidhjeve të mbajtjes në internet. Që nga themelimi ynë në 2019, HostRooster ka inovuar vazhdimisht mënyra të reja për të përmbushur misionin tonë: të fuqizojmë njerëzit që të shfrytëzojnë plotësisht ueb-in. Me bazë në Londër, Angli, ne ofrojmë mjete gjithëpërfshirëse për përdoruesit në të gjithë botën, në mënyrë që kushdo, fillestar apo profesionist, të mund të hyjë në ueb dhe të lulëzojë me paketa të mbajtjes së uebit.

%d blogerët si kjo: