Веб хостинг – Совети и трикови

 • 39 Услови за блогирање што треба да ги знаете

  39 Услови за блогирање што треба да ги знаете

  Дали некогаш сте слушнале некој да фрла за терминологија како RSS или. Се надеваме дека со обезбедување на АЗ водич за најзначајната терминологија во блогирањето, може да помогнеме да отфрлиме некои од енигмите […]

 • Лесни за спроведување совети за оптимизација за мали бизниси

  Лесни за спроведување совети за оптимизација за мали бизниси

  Секоја онлајн компанија треба да користи оптимизација на пребарувачите (SEO) како маркетинг стратегија, но лесно е да се преоптоварите со жаргонот и техничките термини. Особено, ако штотуку почнувате. Во овој буквар, ќе испитаме некои основни принципи за оптимизација што може да ги користи секоја компанија, без разлика колку е мала, за да […]

 • Важноста на клучните зборови за вашата веб-страница и како да ги добиете

  Важноста на клучните зборови за вашата веб-страница и како да ги добиете

  Да знаете кои клучни зборови да ги користите на вашата веб-страница е од суштинско значење ако сакате да добиете сообраќај од пребарувачите. Во овој дел, ќе поминеме низ процесот на откривање и на клучните зборови што моментално ги имате и на оние кон кои треба да се стремите. (Во моментот на пишување, цените наведени подолу важеа.) Прво […]

 • Дали сакате да привлечете повеќе посетители на вашата веб-страница? Еве како да ги идентификувате вистинските клучни зборови.

  Дали сакате да привлечете повеќе посетители на вашата веб-страница? Еве како да ги идентификувате вистинските клучни зборови.

  Препознавањето на вашата целна публика и учењето за нивните страсти е првиот чекор кон решавање на оваа мистерија. Целната публика на HostRooster вклучува луѓе заинтересирани за основање или развивање на интернет компанија, така што знаеме дека таквите написи ќе бидат добро прифатени. Ова е причината зошто имаме блог страници посветени на прашања како „клучни зборови на веб-страница“. Нема дел […]

 • Која екстензија на домен е идеална за мојата веб-страница?

  Која екстензија на домен е идеална за мојата веб-страница?

  Треба да земете предвид неколку фактори додека размислувате за потенцијални имиња на домени за вашата компанија, личен блог или онлајн портфолио. Првиот чекор е да изберете име на домен погодно за корисникот кое е погодно за корисниците и без печатни грешки, цифри и цртички. Второ, побарајте име на домен што вклучува некој аспект од идентитетот на вашиот бренд, како што е […]

 • ПОПРАВУВАЊЕ НА ГРАБОКИ И ПОДОБРУВАЊА ЗА БЕТА Ажурирање на WORDPRESS 6.0

  ПОПРАВУВАЊЕ НА ГРАБОКИ И ПОДОБРУВАЊА ЗА БЕТА Ажурирање на WORDPRESS 6.0

  Пред неколку недели, HostRooster го набљудуваше откривањето на WordPress на неговото најново ажурирање, WordPress 6.0, кое беше проследено со лансирање на неговата сега високо рафинирана, финална верзија, WordPress 6.0 Beta 3, што се одржа на 26 април 2022 година. Со оглед на драстичните подобрувања во целокупното корисничко искуство на платформата, HostRooster верува дека WordPress 6.0 Beta 3 […]

 • Како на рангирањето влијае брзината на веб-страницата и оптимизацијата

  Како на рангирањето влијае брзината на веб-страницата и оптимизацијата

  Рангирањето на вашата веб-страница и бројот на сообраќај што го добивате се засноваат на квалитетот на вашата веб-страница. Пребарувачите користат сложени алгоритми додека го мерат квалитетот на вашата веб-страница. Пребарувачите ќе ја сметаат вашата веб-страница за автентична и со врвен квалитет ако малите елементи на вашата веб-страница се сметаат за врвни. Кога елементите на вашата веб-страница се одлични, вашиот […]

 • Кој е подобар дизајнер или развивач?

  Кој е подобар дизајнер или развивач?

  Веб-страниците се користат буквално во секој аспект од нашиот секојдневен живот. Сите страници на социјалните медиуми имаат веб-страници и или апликации. Повеќето работни места имаат интранет до кој се пристапува преку Интернет. И главно секој мобилен уред има врска на некој начин на интернет. Корисниците избираат страници што им го олеснуваат […]

 • 100+ од најчестите прашања и одговори за интервју на SQL Server (2022)

  100+ од најчестите прашања и одговори за интервју на SQL Server (2022)

  Дали сте заинтересирани да станете SQL Developer? Кариерата во SQL е во пораст во 2022 година и може да се придружите на заедницата која постојано се проширува. MySQL е Oracle систем за управување со релациона база на податоци (RDBMS) базиран на структуриран јазик за пребарување (SQL). Во ова упатство, ќе разгледам некои од најчесто поставуваните SQL Server […]

Домаќин со добрите